Klart for julegateåpning i Mysen

Klart for julegateåpning i Mysen (Arkivfoto: Adrian Sellstrøm)


 JUL:
 Førjulstiden starter nå, og torsdag 29. november er det klart for julegateåpning i Mysen.

Det er duket for julestemning for store og små, med musikk, salg av juleposer, hest, nissebesøk, gratis kyllingklubber, korps og julemesse i Metodistkirken, for å nevne noe. Nytt av året er at det ligger et gullodd i en av godteposene som selges. Inntektene går til gode formål for lokale barn og ungdom. I tillegg går Mysens kjempelange, tradisjonelle nissetog gjennom gatene, før juletreet på torget tennes, og det blir gang rundt treet. Hos Norli Mysen signerer Svein Syversen sin nye bok «Storskogen i Østfold» på ettermiddagen.

På kvelden blir det konsert på Folk, med Brennen Leigh og Noel McKay "direkte fra Nashville".

 • Se programmet for dagen i juleavisen

Dugnad

Håndballaget HK Eidsberg J16 deltar i år i Bring-serien, en landsdekkende serie for lag som har kvalifisert seg. Dette betyr mye reising, og laget må ha en del dugnader. Under julegateåpningen i Mysen skal de selge sveler for å få inn litt ekstra penger.

Julemesse

I Metodistkirken blir det tradisjonell julemesse torsdag hele dagen, med salg av julebakst, julekaker, håndarbeid og loddsalg. De opplyser at det ofte er kø utenfor når de åpner. De har også kafé med servering av kaffe, gløgg, kaker og vafler. Fra klokka 12 kan man også få kjøpt suppe. Julemessen avsluttes med andakt av prest Helene, og sang av Hyttemusikken klokka 19.

«Reisen til julestjernen» er tilbake

(Arkivfoto: Adrian Sellstrøm)
(Arkivfoto: Adrian Sellstrøm)

Festiviteten kino og kulturhus feirer 60 år i år, og den eventyrlige familieforestillingen «Reisen til julestjer­nen» er tilbake.

Fra torsdag 29. november til søn­dag 2. desember spilles det totalt seks forestillinger.

– Vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å feire Festivitetens 60-årsjubileum på enn familieteater. I vår var det «Jungelboken» som fylte huset, og før jul blir det igjen anledning til å se storslåtte «Reisen til julestjernen», står det i Eidsberg kommunes omtale.

«Reisen til julestjernen» av Sverre Brandt er en av de virkelig store juleteaterforestillingene i Norge, og en kjær juletradisjon rundt omkring på flere teatre. Nå er den tilbake i Festiviteten. Eventyret om Sonja som reiser ut for å finne julestjernen til den sørgmodige Kongen, har siden sin urpremiere i 1924 kommet til å bli et av landets mest folkekjære og spilte teaterstykker. Dette er tredje gang kulturskolen produserer «Reisen til julestjernen», og de lover også denne gang en uforglemmelig og vakker forestilling for barn i alle aldre.

Sist redigert torsdag, 29 november 2018 11:36

ANNONSE

MysenPosten er en lokal nettavis, startet i 2010.

TIPS: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Siste nytt