Mysen pyntet med oransje skjerf

Også statuene i David Blids gate har fått på seg skjerf. Også statuene i David Blids gate har fått på seg skjerf. (FOTO: Adrian Sellstrøm)


I morgentimene tirsdag har frivillige i regi av Kirkens Bymisjon hengt opp hjemmestrikkede oransje skjerf til utdeling i Mysen. 

Skjerfene deles ut i byer over hele landet, med en oppfordring om å bli bøssebærer for årets TV-aksjon "Mindre alene sammen" søndag 21. oktober.

Årets TV-aksjon har som mål å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Pengene som samles inn skal skape 700.000 møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor.

Varmere samfunn
- Det har vært et overveldende engasjement rundt årets strikkedugnad. Nå oppfordrer vi alle til å bære skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn. sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal i en pressemelding.

Om oransje skjerf:

Historien om de oransje skjerfene startet i 2010, da det ble oppdaget at en hjemløs som frøs benyttet et ullplagg som hang i bybildet for å varme seg gjennom natten. Ullplagget ble hengt opp igjen hver morgen, og tatt ned da natten nærmet seg.

Dette var starten på Kirkens Bymisjons strikkedugnad. Fra noen hundre skjerf i Oslo sentrum i 2011, er det i år strikket rundt 15.000 oransje skjerf av strikkere i hele landet. Mange av disse deles 16. oktober ut – helt gratis - i byer over hele Norge. Skjerfene er strikket av Kirkens Bymisjons gjester, brukere og frivillige, foreninger, pårørende, engasjerte bedrifter, næringslivsledere og privatpersoner i alle aldre.

Sist redigert tirsdag, 16 oktober 2018 08:14

ANNONSE

MysenPosten er en lokal nettavis, startet i 2010.

TIPS: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Siste nytt