Vi har de beste løsningene

12 sep 2015
Leserinnlegg fra Vegar Fjell. Leserinnlegg fra Vegar Fjell. FOTO: Privat

LESERINNLEGG

Ingen kan si med hånda på hjertet, at det ikke skjer noe i Eidsberg kommune. Det skal jeg heller ikke gjøre, men det skjer ikke nok på de riktige stedene. Ordfører Erik Unaas er en flott ambassadør for Eidsberg kommune og har løftet kommunens renommé. Men når vi går til valgurnene på mandag skal vi ikke velge en borgermester eller ambassadør. På mandag velger vi et kommunestyre bestående av 35 representanter som skal velge retning for kommunen vår, med en ordfører som tar Eidsberg i en riktig retning. Jeg er helt sikker i min sak: Også vår ordførerkandidat Janne Mustorp Ultvedt vil være en god ambassadør for Eidsberg. Og like viktig – hun og Eidsberg Arbeiderparti vil ha en riktig retning for kommunens innbyggere.

Jeg har selv hatt stor glede av Eidsberg-idretten i mange år og har opplevd den gode dugnadsånden både som spiller og trener, både i Mysen og Eidsberg. Jeg anser meg selv som en sportsidiot, og er sikker på at venner og familie slutter seg glatt til det.  Idretten er viktig, både for bredde og forebygging. Men vi trenger mer. Det er flott med en så stor oppmerksomhet til idretten de siste fire årene, men Eidsberg er mer enn idrett. Og ikke minst, en kommunes oppgave er mer enn å skryte av idretten. Vi skal serve våre innbyggere og yte gode tjenester. Dét er vår viktigste jobb.

Alle mennesker i vår kommune skal bli sett og alle skal ha et tilbud. Det må være møteplasser for alle i Eidsberg, gammel som ung. Alle mennesker skal ha like muligheter og alle elever skal ha like muligheter til å nå de drømmene de har, det arbeidet starter i skolen.  For Arbeiderpartiet handler en god Eidsbergskole om at alle elever blir sett og får den oppfølgingen de trenger. Derfor trenger Eidsbergskolen flere lærere og en styrket skolehelsetjeneste. Ikke minst må Eidsberg kommune ta et enda større ansvar i kampen mot frafallet i den videregående skolen. De fleste som dropper ut av skolen går på en yrkesfaglinje, og flere dropper ut fordi de ikke får lærlingeplass.

Skal fylkeskommunen nå sitt mål, et mål som bør ha bred støtte også i kommunene, må også kommunene ta et større ansvar. I dag har Eidsberg et vedtatt mål om 4 lærlinger i året, åtte i perioden -  under 1 pr. tusen innbygger. Eidsberg Arbeiderparti vet at lærlingene er en ressurs nå og ikke minst for fremtiden. Fagfolk er viktig også for fremtidens Eidsberg. Kommunen kan, og bør, også legge press på næringa, ved å stille krav i anbudsrunder om at bedriften skal ha lærlinger. Sånn kan vi sammen løse store deler av problematikken med både frafall og mangelen på lærlingeplasser.

Tidlig innsats og forebygging vil være nøkkelord i tiden fremover – endelig. Man har i all for lang tid glemt mye av det forebyggende arbeidet. Eidsberg Arbeiderparti vil være garantisten for at alle eidsberginger blir sett og får gode tilbud i vår kommune. En god Eidsbergskole, barnehageplass til alle og gode helse- og omsorgstjenester er våre hjertesaker. Vi mener vi har de beste løsningene for dette – og håper på din stemme 14. september.

Godt valg!

Vegar Fjell
Listekandidat Eidsberg Arbeiderparti

ANNONSE

MysenPosten er en lokal nettavis, startet i 2010.

TIPS: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Siste nytt