Minnefond delte ut 140.000 kroner

19. juni 2014 19 jun 2014

GLADE VINNERE: Julie Stramrud i Askim IF, Toril A. Johansen i Østfold Idrettskrets, Diane Hanisch i Ridderdagene på Storedal og Paralympics-utøveren Thomas Jacobsen var de første mottakere av «Forfatter Trygve Gulbranssens Minnefond». Her sammen med juryens leder og ordfører Erik Unaas.

Mandag ble 140.000 kroner fra «Forfatter Trygve Gulbranssens Minnefond» delt ut.

– Midlene skal stimulere til idrett og fysisk aktivitet for funksjonshemmede barn og ungdom, forteller Erik Unaas, som er leder i juryen.

Det er Gulbranssens datter Ragnar Gulbranssen som har satt opp fondet med en grunnkapital på 5,2 millioner kroner.

– En fantastisk flott gest, sier idrettspresident Børre Rognlien, som hyller alle tiltak som kan øke oppmerksomheten om aktivitet for denne målgruppen.  Dette skal være landets største fond i sitt slag.

HOVEDSTIPENDET: 50 000 kroner gikk til arrangementet Ridderdagene på Storedal i Østfold, som skal bli en sommerlig utgave av Ridderrennet. Fra v. Erling Stordahls sønn Erling Magnus  og hans mor Ingebjørg Guslund, styremedlem Elise Thingulstad Nore, leder Diane Hanisch, Erik Unaas og stifter Ragna Gulbranssen.Disse fikk midler i den første tildelingen:
Ridderdagene på Storedal Kultursenter i Skjeberg - kr. 50 000,-
Juryens begrunnelse: her bygges opp spennende aktivitetshelger på gründer Erling Stordahls gård, helt i tråd med Ridderrennet - og de visjoner som handicap-idrettens far i Norge i sin tid hadde. I år 5.-7. september, med mange tilbud for barn og foreldre, og med vekt på å integrere funksjonsfriske og funksjonshemmede. Det ventes 300-400 deltakere fra hele Østlandet.

Thomas Jacobsen (26) fra Fredrikstad - kr. 30 000,-
Juryens begrunnelse: Tidligere elitespiller i innebandy, som ble skadet og lam etter en kamp høsten 2008. Så satset han på kjelkehockey, ble landslagskaptein og var på laget som tok bronse i Paralympics i Vancouver i 2010. I desember ble han utsatt for en ny skade etter en hard takling på banen, og han er nå i gang med sin tredje karriere: sitski/langrenn. - Du er et stort forbilde med din ukuelige optimisme og pågangsmot, sa juryformann i sin hilsen.

Østfold Idrettskrets sportsskole - kr. 30 000,-
Juryens begrunnelse: Østfold idrettskrets legger bevisst til rette for at flere funksjonshemmede barn, og trenere og ledere i idrettslag, skal få et forhold til idrett for funksjonshemmede. Dette bl.a. gjennom en egen aktivitetshelg på Kalnes videregående skole St. Hans-helgen, men også andre tilbud og skolering.

Askim IF - kr. 30 000,-
Juryens begrunnelse: Askim IF ønsker å bygge opp et tilbud for funksjonshemmede barn og ungdom mellom 4 og 19 år i regionen. De har lagt et godt pedagogisk grunnlag, har ambisjoner, henter inn ekstern kompetanse og er opptatt av å bygge nettverk.

Årlig utdeling
– Det blir ny utdeling på samme tidspunkt neste år. Vi håper på mange forslag også da, sier juryformann og ordfører Erik Unaas. Han leder styret, som også består av Stein Erik Lauvås, Randulf Hegna og Espen A. Volden.

Stiftelsens formål er å støtte idrett, aktivitet og velferdstiltak for funksjonshemmede barn og ungdom under 35 år i Østfold og Akershus. Enten til enkeltutøvere eller til et lag eller en organisasjon.

Trygve Gulbranssen

Trygve Emanuel Gulbranssen (1894-1962) var i tillegg sitt forfatterskap, også forretningsmann, journalist og idrettsleder. Født i daværende Kristiania, men bodde i siste del av sitt liv i Eidsberg i Indre Østfold.
Han var i mellomkrigstiden anerkjent journalist i Idrætsliv, var på samtlige OL i årene 1920-1936 for Aftenposten, han var visepresident i Norges Friidrettsforbund (også dommer under sommer-OL i Antwerpen i 1920), sentral i lanseringen av o-idretten i Norge og også leder av idrettsmerkeutvalget i det som nå er Norges Idrettsforbund.
Som forfatter er han aller mest kjent for å ha skrevet Bjørndaltrilogien; «Og bakom synger skogene» (1933), «Det blåser fra Dauingfjell» (1934) og «Ingen vei går utenom» (1935).
I 1933 var Gulbranssen verdens fjerde mest leste forfatter, og bøkene ble trykket i mer enn 12 millioner eksempler og oversatt til nærmere 40 språk - i tillegg til internasjonale filmatiseringer. Fortsatt kommer det nye opplag.
Sist redigert fredag, 18 juli 2014 03:23

ANNONSE

MysenPosten er en lokal nettavis, startet i 2010.

TIPS: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Siste nytt