ANNONSE


Aktuelt

Aktuelt

DEBATT

Siste leserinnlegg

ANNONSE

Svømmerne på treningsleir

Svømmerne fra Mysen og Askim har vært på Beitostølen. FOTO: PrivatSvømmerne fra Mysen og Askim har vært på Beitostølen. FOTO: Privat

Fra onsdag til søndag var utøvere fra Mysen og Askim på treningsleir på Beitostølen.

De gjorde som skilandslaget og startet sesongen med tøffe oppgaver på oppstartsleiren.

Over fire dager hadde de morgen- og kveldsøkter på to timer i bassenget. I tillegg kjørte de morgenjogg, styrketrening, squash-turnering,. De tok seg også turer i den norske fjellheimen som ekstraøkter.

Det var en godt gjennomtrent og sliten gjeng som satte kursen hjem igjen.
– Svømmere fra hele Indre Østfold er aktive i svømmeklubbene i Askim og Mysen. Klubbene
samarbeider tett om treninger, stevner, personell og drift. Hver for oss er vi for små, sammen får vi til ting ingen av oss ville klare alene, sier Ingunn Herstad Hensel i Mysen Svømmeklubb til MysenPosten

Til sammen 15 aktive utøvere i aldersgruppen 10 til 17 år deltok på treningsleiren, og Mysen hadde med Henriette Andresen, Marie Haga, Vilde Edvardsen, Matias Johansen Ruud, Aron Johansen, Ask Herstad Hensel og Anders Paulsen.

I tillegg til utøverne stilte de med deres felles hovedtrener Ulrika Karlsson, rekruttoppmann Heidi Johansen fra Mysen og lederne fra begge klubbene – Ingunn Hensel fra Mysen og Eivind Wium fra Askim.

– Vi var godt fornøyd med SAS Radisson Resort Beitostølens treningsfasiliteter. Normalt avholdes oppstartsleiren vår i Danmark, men norsk natur har også muligheter å by på mellom bassengøktene som Danmark ikke kan tilby, forteller Herstad Hensel.

(Saken fortsetter under bildet)
FOTO: Ingunn Herstad HenselFOTO: Ingunn Herstad Hensel

Det gjelder å trene om man skal bli god.
– Skal man bli god i svømming må man stå opp om morgenen. Klokken seks var alle oppe uten sure miner og fikk i seg en liten før-frokost før morgenøkten i bassenget fra syv til ni. Resten av dagen gikk med til mat, hvile og aktiviteter, før kveldsøkt i bassenget fra 18 til 20 og felles middag, sier hun videre.

Ønsker seg flere svømmere
Lederne i begge klubbene legger til at de ønsker seg flere svømmere.
– Nå ønsker vi oss flere svømmere i begge klubber.  En flott trenerstab venter ved bassengkanten. Svømming er en flott idrett og uansett en aktivitet som alle har stort utbytte av. Å bli god til å svømme er en god investering, sier Eivind Wium og Ingunn Herstad Hensel.

De legger til at i svømming deles man ikke inn i aldersklasser, her trener alle på sitt nivå uavhengig av alder. Det samme gjelder stevner, hvor alle får starte mot svømmere med jevngode personlige rekorder. Alder er av mindre betydning.

– Det gjør at du hele tiden mestrer, men må strekke deg. Slik har alle like forutsetninger for utvikling, uansett nivå og alder. Våre store svømmere er vant med å ta vare på de yngre, og de små ser veldig opp til de store. Å være sammen på en slik treningsleir er veldig verdifullt, kanskje spesielt for de yngste, forteller de.

Svært surt var det imidlertid å konstantere at squash-oppgjøret mellom Mysen og Askims ledere ble vunnet knepent 10-9 av Eivind Wium, innrømmer Ingunn Hensel.
– Askim ble hakket vassere denne gangen, men kanskje blir det revansje neste år? Det er bare å legge seg i hardtrening!

ANNONSE

MysenPosten er en lokal nettavis for Eidsberg/Mysen, startet i 2010.

Ansvarlig redaktør: Adrian Sellstrøm
ISSN: 1892-7181 | Copyright © 2010-2014

TIPS: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.